Wat is Tiffany?

Tiffany is een glaskunst-techniek ontstaan rond 1890. Deze techniek is uitgevonden door Louis Comfort Tiffany. Tiffany zelf is een van de grootste glaskunstenaars ter wereld en heeft deze glaskunst naar zich genoemd.
Elk gesneden glas deel wordt met koperfolie omwikkeld, waarna deze glasdelen tegen elkaar aan worden gelegd als een soort puzzel. Met soldeertin wordt de koperfolie aan elkaar gesoldeerd, waardoor er een geheel ontstaat.
Koperfolie: De beschermde laag van de plakzijde wordt verwijderd om het folie te kunnen aanbrengen op de glasdelen. Koperfolie is een dun koperen lint met een plakzijde aan de achterkant. Koperfolie kent verschillende breedtes en wordt al naar gelang de dikte van het glas gebruikt. Om koperfolie goed te laten hechten aan de glasdelen moeten de randen geslepen worden met een glasslijpmachine.

Met deze techniek is het mogelijk om veel verfijnder te werken en niet alleen lampen te maken, maar ook andere decoraties, zoals raampanelen, raamhangers.
Een aantal variaties zijn te zien in de fotogalerie.

Glas in lood

Glas in lood geeft net dat beetje extra karakter aan uw woning of gebouw. Voor glas in lood kunt u kiezen voor glas met een glad oppervlak, dat nauwelijks verbuigingen in het beeld vertoond. Of u kunt kiezen voor glas met een gewelfd oppervlak voor een authentiekere uitstraling. Hoe dan ook met glas in lood dringt het zonlicht op een speelse wijze uw kamer binnen.

Nieuwe glas in lood panelen

Wilt u graag een nieuw glas in lood raam in uw huis, dan kan ik aan u enkele voorstellen laten zien van glas in loodontwerpen. Ik zal hierbij uw wensen vormgeven in het raam en tevens rekening houden met de stijl van (het glas in lood in) uw huis. Ook kunt u zelf met een voorstel komen voor een ontwerp, die ik dan verder zal uitwerken.

Glas in lood kan o.a. gebruikt worden voor:
• Ramen
• Tussendeuren
• Bovenlichten
• Sier of voorzetpanelen

Isolatie glas met glas in lood panelen

Wist u dat ik ook glas- in -lood- panelen tussen de glasbladen van isolatieglas kan plaatsen? Zo hoeft u dus niet meer te kiezen tussen het mooie van glas in lood of het praktische van isolatieglas.

Restauratie

Mocht het lood in uw bestaand glas in lood raam door de jaren heen toch wat zwakker of droger zijn geworden waardoor het glas in lood raam rammelt of bol is komen te staan dan is het verstandig het raam opnieuw te verloden. Ik zal dan de oude stukken glas uit het lood halen, schoonmaken om het vervolgens weer opnieuw in het lood te zetten.